Objavljeno 28.11.2022.

Serija Ponos i predrasude - sadržaj i epizode

Epizoda 4

Nakon što je Lizzie odbila bračnu ponudu i optužila Darcyja da je razdvojio Jane i Wickhama, on je odlučan obraniti svoju čast. Napiše Lizzie pismo u kojem otkrije da je Wickham podlac koji se odbio na bilo koji način baviti crkvom i umjesto toga je zatražio 5000 funta. Darcy u nastavku otkrije da se Wickham pokušao tajno vjenčati s njegovom 15-godišnjom sestrom Georgianom. Lizzie se vrati u Longbourne. Nije iznenađena kada dozna da su Wickhamove zaruke s gđicom King propale. Za to vrijeme Lydia i njezina sestra Kitty zdvajaju što je pukovnija koja je bila u Merytonu premještena u Brighton. G. i gđa Gardiner pozovu Lizzie u Derbyshire. Ondje posjete Pemberley, Darcyjev velik i lijep posjed. Lizzie je oduševljena njegovom ljepotom i još se više zaprepasti kad pazikuća počne pjevati hvalospjeve Darcyju. Darcy se za to vrijeme kupa u jezeru. Kad se vrati do kuće u mokrim hlačama, šokira se ugledavši Lizzie. Ona ne zna kamo bi gledala. Čavrljaju o neobvezatnim stvarima prije negoli Darcy pobjegne. Lizzie osjeti da mora smjesta otići.

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

BBC-jeva TV serija u šest epizoda, ekranizacija najpopularnijeg romana Jane Austen "Ponos i predrasude". Tema ovoga romana tipična je za cjelokupni opus Jane Austen. Skromni roditelji Bennet imaju pet odraslih, neudanih kćeri.


Kad u njihovo mjesto dođe imućni neženja Bingley, to odmah budi maštu gospođe Bennet jer drži da bi se on mogao oženiti jednom od njezinih kćeri. 

Zanimljiviji od Bingleyja je njegov prijatelj Darcy koji dolazi s njim. Pred nama se nižu likovi skromnih kćeri i njihovih prijateljica te prekrasni prostori palača visokog britanskog društva 19. stoljeća. 

Uz pomoć vještog zapleta i duhovitog prikaza iz pera Jane Austen te savršene ekranizacije BBC-jevih majstora gledatelji upoznaju svijet zakočen ponosom i zaslijepljen predrasudama, svijet u kojem se mlade djevojke najlakše zaljubljuju u blistavu uniformu, svijet u kojem je prirodno da svaki samac treba ženu.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj