Objavljeno 28.11.2022.

Serija Ponos i predrasude - sadržaj i epizode

Epizoda 6

Gđa Bennet veseli se mogućnosti da se Wickham oženi Lydijom. Za to vrijeme g. Bennet ne zna koliko je g. Gardiner uložio novca da omogući to vjenčanje. U napuštenu matičnom uredu Wickham i Lydia se vjenčaju pred Darcyjem i Gardinerima kao svjedocima. Do Longbournea stigne vijest da su se Bingley i njegova svita vratili u Netherfield. Nakon tri napeta dana čekanja Bingley i Darcy napokon ih posjete. Očito je da Bingley i dalje podjednako ljubi Jane. Dolazak ledi Catherine de Bourgh u Longbourne izazove paniku. Ledi Catherine je zgrožena zbog glasine da će se njezin nećak Darcy vjenčati s Lizzie jer je namijenjen njezinoj kćeri. Zatraži da Lizzie obeća da se nikad neće zaručiti s Darcyjem. Tijekom šetnje u Merytonu Lizzie zahvali Darcyju na njegovoj ulozi u Lydijinu vjenčanju. On joj otkrije da je to učinio isključivo radi nje i da se njegovi osjećaji i želje nisu promijenili...

6.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

BBC-jeva TV serija u šest epizoda, ekranizacija najpopularnijeg romana Jane Austen "Ponos i predrasude". Tema ovoga romana tipična je za cjelokupni opus Jane Austen. Skromni roditelji Bennet imaju pet odraslih, neudanih kćeri.


Kad u njihovo mjesto dođe imućni neženja Bingley, to odmah budi maštu gospođe Bennet jer drži da bi se on mogao oženiti jednom od njezinih kćeri. 

Zanimljiviji od Bingleyja je njegov prijatelj Darcy koji dolazi s njim. Pred nama se nižu likovi skromnih kćeri i njihovih prijateljica te prekrasni prostori palača visokog britanskog društva 19. stoljeća. 

Uz pomoć vještog zapleta i duhovitog prikaza iz pera Jane Austen te savršene ekranizacije BBC-jevih majstora gledatelji upoznaju svijet zakočen ponosom i zaslijepljen predrasudama, svijet u kojem se mlade djevojke najlakše zaljubljuju u blistavu uniformu, svijet u kojem je prirodno da svaki samac treba ženu.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj