Objavljeno 28.12.2021.

Serija Područje bez signala - sadržaj i epizode

Epizoda 6 - Lipša

Naručitelj turbine prestao se javljati i Oleg (R. Bitorajac) putuje u njegovu matičnu afričku državu. Oleg je poveo i Lipšu (T. Lazović), sad su već ozbiljno zaljubljeni. U državi su upravo izbili nemiri, turisti navrat-nanos napuštaju glavni grad. Oleg na uspijeva pronaći naručitelja u gradu i prisiljen je otputiti se dublje u pustinju gdje se vode borbe. Lipša se vraća u Nuštin i prenosi radnicima i direktoru Nikoli (K. Mikić) dramatične vijesti. Radnici odlučuju dovršiti turbinu bez obzira na sve...

6.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Serija je svjetsku premijeru imala krajem kolovoza na najznačajnijem festivalu TV serija, francuskom Series Mania na kojem je osvojila Grand Prix kao najbolja u programu International Panorama.


Prikazana je i na TV festivalima Serilizados Festat u Barceloni i Madridu i Are You Series u Bruxellesu te na filmskom festivalu u Ženevi (GIFF), a na minhenskom festivalu Seriencamp osvojila je i Nagradu publike.

Serija je tijekom 2020. i 2021. snimana u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Ličkom Osiku, Helsinkiju i Tunisu.

Svaka epizoda serije ispričana je iz perspektive drugog lika pa nas tako kroz šest nastavaka vode spretni poslovnjak Oleg (Rene Bitorajac), njegov introvertirani bratić Nikola (Krešimir Mikić), mlada kustosica Šeila (Jovana Stojiljković), svježa povratnica u rodni Nuštin, karizmatični inženjer i bivši sindikalni vođa Janda (Izudin Bajrović), mladi Branoš (Goran Bogdan), radnik koji ima sve atribute novog vođe, te opuštena, bistra i spretna konobarica Lipša (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge.

Uz njih, u seriji glume Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Stipe Radoja, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković i mnogi drugi...

Autori serije su producentica Ankica Jurić Tilić i redatelj Dalibor Matanić, a scenarij su prema istoimenom romanu Roberta Perišića napisali Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj