Objavljeno 05.02.2021.

Serija Podmornica - sadržaj i epizode

Epizoda 8

Podmornica U-612 priprema se za povratak kući. Posada ima priliku razmisliti o događajima koji su se zbili tijekom prve misije. Vanjski svijet nikada ne smije doznati za sumnju i žrtve koje su podnijeli. U La Rochelleu su saznali za Gluckovu otmicu. Forster je krenuo u ratni pohod i nitko neće biti pošteđen, uključujući Simone. Mora birati između najveće ljubavi svoga života i života 100 mještana koji će biti pogubljeni ako se Gluck ne vrati te donijeti ključne odluke, posebno kada se na popisu talaca pojavi jedno poznato ime.

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

'Das Boot' je priča o odlukama koje donosimo i preživljavanju. Istražuje koliko je život bio emocionalno mučan za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i brutalnu realnost života u besmislenom ratu.


Das Boot njemačka je televizijska serija i nastavak filma "Podmornica" ("Das Boot") iz 1981. Poput filma, i serija se temelji na knjizi 'Podmornica' (Das Boot) Lothara-Günthera Buchheima iz 1973., a dodani su i dijelovi Buchheimovog nastavka 'Die Festung' iz 1995. 

Budući da radnja originalnog filma završava u prosincu 1941., radnja serije nastavlja se devet mjeseci poslije, 1942. Priča je podijeljena u dva dijela. S jedne strane prati francuski pokret otpora, a s druge njemačku podmornicu U-612 i njezinu posadu.

Jesen 1942. u okupiranoj Francuskoj. Podmornica U-612 spremna je za prvo putovanje. Njezina mlada posada na čelu s novim zapovjednikom Klausom Hoffmannom priprema se za sve brutalniji rat. 40 mladića isplovljava na prvi zadatak na kojemu se bore protiv skučenih i klaustrofobičnih životnih uvjeta ispod površine mora. Napetosti rastu, a prijateljstva pucaju, pa su zbog toga i članovi posade dovedeni do samoga ruba izdržljivosti.

Za to vrijeme u luci La Rochelle Simone Strasser polako gubi tlo pod nogama jer se uplela u opasnu i zabranjenu ljubavnu vezu te je rastrgana između odanosti Njemačkoj i pokreta otpora. Zbog toga počinje preispitivati sve u što vjeruje. Zar je moguće da je sve u što je vjerovala laž?

Nagrade:
- Njemačka akademija za TV 2019. - nagrada za nabolje vizualne efekte (Viktor Muller - Vít Komrzý)
- Njemačka TV nagrada 2019. - najbolja glumica (Vicky Krieps) i najbolja fotografija (David Luther)

Izvor: hrt.hrPovezani sadržaj