Objavljeno 05.02.2021.

Serija Podmornica - sadržaj i epizode

Epizoda 6 / Sezona 2

I Johannes i Wrangel pokušavaju dovesti svoje posade u red. U jazz-klubu u New Yorku, Cassandra ne vidi nikoga osim Hoffmanna. On se nađe u velikoj opasnosti kad mu razjareni Sam postavlja ultimatum, a Berger dobiva šokantne upute iz Njemačke. Židovi uhvaćeni u La Rochelleu čekaju deportaciju u Poljsku pa Margot i Camille skuju plan.

14.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT2

'Das Boot' je priča o odlukama koje donosimo i preživljavanju. Istražuje koliko je život bio emocionalno mučan za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i brutalnu realnost života u besmislenom ratu.


Das Boot njemačka je televizijska serija i nastavak filma "Podmornica" ("Das Boot") iz 1981. Poput filma, i serija se temelji na knjizi 'Podmornica' (Das Boot) Lothara-Günthera Buchheima iz 1973., a dodani su i dijelovi Buchheimovog nastavka 'Die Festung' iz 1995. 

Budući da radnja originalnog filma završava u prosincu 1941., radnja serije nastavlja se devet mjeseci poslije, 1942. Priča je podijeljena u dva dijela. S jedne strane prati francuski pokret otpora, a s druge njemačku podmornicu U-612 i njezinu posadu.

Jesen 1942. u okupiranoj Francuskoj. Podmornica U-612 spremna je za prvo putovanje. Njezina mlada posada na čelu s novim zapovjednikom Klausom Hoffmannom priprema se za sve brutalniji rat. 40 mladića isplovljava na prvi zadatak na kojemu se bore protiv skučenih i klaustrofobičnih životnih uvjeta ispod površine mora. Napetosti rastu, a prijateljstva pucaju, pa su zbog toga i članovi posade dovedeni do samoga ruba izdržljivosti.

Za to vrijeme u luci La Rochelle Simone Strasser polako gubi tlo pod nogama jer se uplela u opasnu i zabranjenu ljubavnu vezu te je rastrgana između odanosti Njemačkoj i pokreta otpora. Zbog toga počinje preispitivati sve u što vjeruje. Zar je moguće da je sve u što je vjerovala laž?

Nagrade:
- Njemačka akademija za TV 2019. - nagrada za nabolje vizualne efekte (Viktor Muller - Vít Komrzý)
- Njemačka TV nagrada 2019. - najbolja glumica (Vicky Krieps) i najbolja fotografija (David Luther)

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj