Objavljeno 09.07.2023.

Serija Oblaci nad Pemberleyem - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Suđenje je pri kraju i Wickhamova se sudbina čini zapečaćenom dok obrat u zadnji čas ne otkrije krivca mnogo bližeg Pemberleyju. Počinje utrka s vremenom za dokazivanje krivnje pravog počinitelja i spašavanje nedužna čovjeka od vješala.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Uz dvjestotu obljetnicu prvog izdanja romana Ponos i predrasude, 2013. godine, ekraniziran je domišljati hommage P. D. James koji blistavo i originalno oživljava svijet Jane Austen u priči koja se vrti oko njezinih najpoznatijih likova Elizabeth, Darcyja i Wickhama.


Međunarodni bestseler P. D. James "Death Comes To Pemberley" adaptirala je Juliette Towhidi, a režirao BAFTA-om nagrađeni Daniel Percival.

Prva se epizoda događa uoči godišnjeg bala koji Darcyji priređuju u svom veličanstvenom domu Pemberley. Elizabeth i Darcy već su šest godina u braku i imaju trogodišnjeg sina Fitzwilliama. Sretniji su nego ikad, a topla i suosjećajna Elizabeth je savršena gospodarice kuće.

Prije dolaska gostiju Elizabeth čak stigne i posjetiti dom obitelji Bidwell. G. Bidwell je glavni kočijaš u Pemberleyju, a za Darcyje rade i ostali članovi obitelji, ali sin Will smrtno je bolestan pa ga Elizabeth posjećuje i bodri obitelj u bolnim trenucima.

Prvi gosti stižu večer prije bala. Među njima je gđa Bennet koja se žali na putovanje jadnom napaćenom g. Bennetu. Za ljubav Georgiane Darcy bore se dvojica udvarača, njezin hladni bratić pukovnik Fitzwilliam, koji je postavši nasljednik počeo razmišljati o braku, i Alveston, dinamični mladi odvjetnik koji je očito osvojio Georgianino srce.

Dok se društvo odmara poslije večere, njihovo dobro raspoloženje naglo prekida vrisak. Pred kuću je stigla kočija iz koje izlijeće histerična Lydia Bennet vičući da se dogodilo ubojstvo. 

Uskoro u šumi imanja Pemberley otkrivaju mrtvaca, a uz njega Georgea Wickhama, Lydijina muža i Darcyjeva šurjaka, prekrivena pokojnikovom krvi. Tako počinje noćna mora i skandal koji prijeti da će progutati Pemberley i sve što je Darcyjima dragocjeno.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj