Objavljeno 21.02.2023.

Serija Obitelj Larkin - sadržaj i epizode

Epizoda 2

Mama je zabrinuta da tata Larkin previše radi, pa rezervira vikend u Margateu, a Charleyja i Mariette ostavi da čuvaju djecu - savršen plan! Ili možda ne? Margate će ih možda razočarati, no čaše mame i tate Larkin uvijek su napola pune, a pustolovine ih samo čekaju... Do tate Larkina dopru glasi da će se željeznička postaja ukinuti. Uz pomoć neodlučne gđice Chand i seljana tata Larkin ugrabi priliku da spasi željeznicu, a da usput još i zaradi. Mariette se zavadi s Pauline, a na Charleyju je velika odluka.

2.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Nova adaptacija klasika "The Darling Buds of May" engleskog pisca H. E. Batesa prikazuje pustolovine simpatičnih skupljača otpada, dojmljive, ekscentrične obitelji Larkin, u idiličnoj ladanjskoj atmosferi Kenta.


Hrvatskim gledateljima dobro je poznata ranija adaptacija - "Dražesni pupoljci svibanjski", s Davidom Jasonom, Pam Ferris i Catherine Zeta-Jones, u Britaniji premijerno prikazivana od 1991. do 1993. godine.

Radnja se zbiva 1950-ih i slijedi pustolovine kramara zlatnog srca, tate Larkina (B. Walsh) i njegove bolje polovice mame Larkin (J. Scanlan), skupa s njihovo šestoro djece, uključujući prelijepu Mariette (S. Bartlett), dok uživaju u svomu idiličnom, veličanstvenom komadiću raja u Kentu.

Tata i mama Larkin krajnje su odani jedno drugome i svojoj zajednici, a njihov život odiše obiljem, uz puno veselja i glasnoga smijeha. Uvijek je uz njih beskrajan niz preukusnih hranjivih jela, kao i poneki koktel, a obitelj Larkin uvijek spremno i rado s drugima dijeli sve što ima, unatoč činjenici da su ono što imaju katkad stekli neuobičajenim putem!

Njihovu srčanost, nažalost, ne dijele uvijek i drugi članovi lokalne zajednice, pogotovo ih ne vole Normani, a selo obiluje tračevima o tati Larkin i njegovoj obitelji.

Bilo da je riječ o državnim službenicima, snobovskim kućevlasnicima ili agresivnim urbanim građevinarima, obitelj Larkin uvijek zna kako se nositi s prijetnjama njihovom miru. No kad Cedric 'Charley' Charlton (T. Stephen) stigne u selo ispitati njihov porezni status, izgledi za opstanak obitelji Larkin budu ugroženi. Očaran pojavom lijepe Mariette, Charley uskoro saznaje da u selu ima rivala u obličju zgodnoga i misterioznog Toma Fishera (S. Hagan). No Mariette ima planove koji ne uključuju muškarce.

Uz prvosvibanjske svečanosti, utrke strašila i derbije magaraca s Larkinima vam nikada ne može biti dosadno.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj