Objavljeno 19.09.2021.

Serija Moja genijalna prijateljica - sadržaj i epizode

Epizoda 7

Lila se službeno zaruči sa Stefanom. Njih dvoje planiraju vjenčanje. Usto, Stefano odluči uložiti u cipele koje Lila dizajnira te ulazi u posao s Cerullima. Elena se, pokušavajući održati korak s prijateljicom, zaručuje s Antonijem prema kojemu, međutim, ne osjeća istinsku ljubav.

7.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Serija snimljena prema svjetskom izdavačkom fenomenu, prvom dijelu tetralogije Elene Ferrante, koje je u svijetu prodano u milijunima primjeraka.


Kada joj najvažnija prijateljica, čini se, nestane bez traga, Elena Greco, starija žena koja živi u kući punoj knjiga, uključi računalo i počne pisati priču o Lili, priču o prijateljstvu koje se rodilo u školskim klupama pedesetih godina. 

Tako počinje priča smještena u opasnom i čarobnom Napulju, te pokriva više od šezdeset godina života i, istodobno, pokušava proniknuti u tajnu Lile, Elenine genijalne prijateljice, Elenine najbolje i najgore prijateljice.

U seriji se pripovijeda ne samo o čvrstome prijateljstvu dviju žena koje traje od djetinjstva do starije dobi - intenzivno je to prijateljstvo u kojemu razumijevanje i međusobno prihvaćanje obitavaju s mržnjom, nadmetanjem i ljubomorom - već i o životu cijele zemlje kroz više desetljeća, te se prikazuju ideali i težnje likova raznih naraštaja.

Priča počinje u današnje doba tajanstvenim Lilinim nestankom koji ponuka njezinu prijateljicu Elenu na pripovijedanje priče koja ih povezuje još od djetinjstva kada su pedesetih godina živjele u siromašnoj napuljskoj četvrti.

Roman je to o oblikovanju osobnosti, odrastanju i iskupljenju: kroz neumorne borbe dviju prijateljica protiv društva, obitelji, muškaraca i samih sebe priča nam o zajedničkim doživljajima i iskustvima tijekom raznih razdoblja života, mračnih kao i onih ispunjenih nadom.

Vrhunski je to primjer pripovijedanja i snage koju štivo može imati pod uvjetom da se zasniva na dubokoj istini.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj