Objavljeno 21.09.2022.

Serija Metropolitanci - sadržaj i epizode

Epizoda 13

U kvartovski kafić Honolulu upadaju Musini batinaši, razbijaju inventar i teroriziraju Pepu, Baltazara i goste. Na povratku iz bolnice Sara i Roko otvoreno razgovaraju. Roko priznaje krivicu zbog svoje ovisnosti, a Sara mu nudi financijsku pomoć da krene na odvikavanje od kocke. Na obiteljskom sastanku Petrova djeca optužuju baku Stanku da je kriva za kaos u obitelji zbog slijepog vjerovanja u predrasude o Dunji i internetske manipulacije. Dunja dolaskom izazove šok u frizeraju pa se prisutne žene razbježe, a ona frizerki Lidiji povjeri što je stvarno u pozadini skandalozne snimke.

13.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova i nenametljivog humora, a na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije.


Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec, ljupko rubno naselje kućica s vrtovima zahvaćeno gentrifikacijom zbog nagle izgradnje velikih zgrada socijalnoga stanovanja.

Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu.

U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Prva sezona serije ima 14 epizoda, svaki će se tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj