Objavljeno prije 5 dana

Serija Metropolitanci - sadržaj i epizode

Epizoda 2

Petar sanira Vesnin izbijeni zub i pokušava od nje doznati što se dogodilo. Iako Vesna ne želi priznati, Petar naslućuje da je njezin muž Branko krivac. Marija predlaže Petru da ona porazgovara s Vesnom i dozna istinu. Pavić otkriva Antici da u gradu imaju moćnu konkurenciju u otkupu stanova - zloglasnog kriminalca Musu. Antica mu savjetuje da odustane, no pohlepni Pavić ne želi propustiti priliku za zaradu te počinje plesti mrežu...

2.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova i nenametljivog humora, a na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije.


Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec, ljupko rubno naselje kućica s vrtovima zahvaćeno gentrifikacijom zbog nagle izgradnje velikih zgrada socijalnoga stanovanja.

Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu.

U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Prva sezona serije ima 14 epizoda, svaki će se tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

Izvor: hrt.hrPovezani sadržaj

Popularno na blogu