Objavljeno 21.09.2022.

Serija Metropolitanci - sadržaj i epizode

Epizoda 14

Barići preko interneta razgovaraju s Brankom koji je u bolnici, a zbog epidemije korone ga ne mogu posjetiti. Petar i Marija u ordinaciji rekonstruiraju događaje sa snimke. Pavić moli Anticu da odustane od razvoda. Sara dovodi Sabinu iz bolnice i kaže joj da je Roko na grupnoj terapiji. Dok čeka da se Laura spremi za izlazak, Domagoj mora otrpjeti Olgine provokacije i upozorenja što će mu napraviti ako ikada povrijedi Lauru. Zbog spašavanja nutrije, međunarodni fond za zaštitu divljih životinja proglašava Petru počasnom ambasadoricom, na ponos čitave obitelji.

14.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova i nenametljivog humora, a na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije.


Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec, ljupko rubno naselje kućica s vrtovima zahvaćeno gentrifikacijom zbog nagle izgradnje velikih zgrada socijalnoga stanovanja.

Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu.

U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Prva sezona serije ima 14 epizoda, svaki će se tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj