Objavljeno prije 6 dana

Serija Jadnici - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Izmučenog Jeana Valjeana Javert i savjest prisile da otkrije svoj pravi identitet. Uhićen je, a Javert vjeruje da ga je ovaj put zauvijek sredio. Valjean bježi čuvarima i u ambulanti pronalazi Fantine. Valjean joj se zaklinje da će naći njezinu kćer Cosette prije nego što ga opet zatvore. Odlazi u Montfermeil kako bi pronašao Cosette i uspijeva je odvesti od okrutnih Thénardiera. Bježe u Pariz gdje započinju nov život, ali Valjean je vječno zabrinut da bi ih mogli otkriti. Javert, koji je sada policajac u Parizu, načuje za nestalu djevojku iz Montfermeila i krene to istražiti. Suočen sa Javertom, Thénardier nehotice ugrozi svoju obitelj. Javerta tragovi vode natrag u Pariz. Kad dobije nove informacije, vjeruje da je blizu još jedne prilike da uništi neuhvatljivog Valjeana.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom djelo istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. Uz epsku pozadinu Francuske u vrijeme građanskih nemira, priča je to o Jeanu Valjeanu, bivšem osuđeniku koji ne može pobjeći od sjene svog bivšeg života.


Budućnost mu ugrožava njegov najljući neprijatelj, hladni policajac i bivši zatvorski čuvar Javert, koji je odlučan u namjeri da ga izvede pred lice pravde.

U međuvremenu, Fantine, žena iz radničke klase koju je ostavio bogati ljubavnik, primorana je na sve očajnije mjere kako bi se skrbila za svoju mladu kćer.

Njihove se priče isprepleću, a kad se na pariškim ulicama rasplamsa revolucionarno nasilje, Jean Valjean započinje epsko putovanje prema samoprihvaćanju, iskupljenju i ljubavi.

Adaptacija: Andrew Davies
Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom

Izvor: hrt.hrPovezani sadržaj