Objavljeno 16.12.2022.

Serija Izabrani - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Na povratku u Kafarnaum Isusu i učenicima na cesti pristupi gubavac i zamoli Isusa da ga izliječi. Isus ga očisti od gube i kaže mu da nikomu ne govori o tome. Skupina krene prema kući Zebedeja i njegove žene Salome. Dok Isus propovijeda, okuplja se mnoštvo privlačeći pozornost i farizeja i Rimljana. Nakon što je vidjela kako je Isus na putu izliječio gubavca, Egipćanka Tamara progura se kroz mnoštvo kako bi pomogla uzetom prijatelju Etanu da susretne Isusa koja ga izliječi. Nakon što je svjedočio Isusovim čudima, Matej se bori da to pomiri sa svojim matematičkim razumijevanjem stvarnosti i posjećuje njegovu majku u nadi da će tako doći do odgovora. Našavši se noću s Nikodemom, Isus mu objašnjava Kraljevstvo Božje i kako se nanovo roditi. Govori o Božjoj ljubavi prema svijetu i o svojoj misiji spasenja čovječanstva od grijeha. U Matejevoj kući u Kafarnaumu Isus odgovara na pitanja farizeja, odlazi u Šimunovu kuću i izliječi njegovu punicu. Dok se Isus i njegovi učenici pripremaju za odlazak iz Kafarnauma, Nikodem ostavlja novac za njih. Gaj povjerava Matejev imetak Matejevu ocu Alfeju. Putem Isus odluči proći kroz Samariju na veliko zaprepaštenje svojih učenika, osobito Velikog Jakova i Ivana. Kad prispiju u Sikar, učenici pođu u grad kupiti hrane, a Isus ostane uz Jakovljev zdenac gdje sretne Fotinu i zatraži od nje vode. Isus njoj nudi živu vodu, govori o pravom štovanju i objavljuje da je on Mesija. Čuvši Isusa, Fotina govori svima da je Isus pravi Krist. Učenici se vraćaju i Isus počinje s javnim djelovanjem.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Ovo je američka TV serija čiji je autor, redatelj i koscenarist američki filmski producent Dallas Jenkins.


Prva sezona serije smještena je u 1. stoljeće, u Galileju u kojoj Isus počinje okupljati učenike, šačicu ljudi posve različitog podrijetla.

To je prva višesezonska TV serija o životu i javnom djelovanju Isusa Nazarećanina.

U seriji glume Jonathan Roumie (Isus), Shahar Isaac, Elizabeth Tabish, Paras Patel, Noah James, Janis Dardaris, Lara Silva, Shaan Sharma...

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj