Objavljeno 16.12.2022.

Serija Izabrani - sadržaj i epizode

Epizoda 1 / Sezona 2

U Sikaru, 26. godine, Veliki Jakov i Ivan oru u polju dok Isus nastavlja poučavati Samarijance. Pridružuju im se Toma i Rama. Ramin otac izražava nevjeru u Isusa i odlazi, udijelivši kćeri blagoslov. Veliki Jakov i Ivan preuzimaju vodeće uloge, ali tomu se protive ostali učenici. Pozvan u sinagogu da pročita Mojsijev svitak, Isus čita prvi svitak Postanka, a 44. godine Ivan se toga prisjeća pišući uvod za svoju knjigu. U Cezareji Filipovoj Natanael ne uspijeva u svojem projektu koji su mu povjerili Rimljani. Ojađeni Natanael sjedi ispod smokvina stabla i tuguje, govoreći psalam i jadikujući, pitajući Gospodina vidi li ga. Ne čuje nikakav odgovor pa spaljuje svoje graditeljske nacrte sinagoge. Filip tješi Natanaela govoreći potištenom prijatelju o onome kojega čekaju cijeli život. Natanael je sumnjičav, ali pristane susresti se s Isusom koji mu kaže da ga je vidio ispod smokvina stabla i čuo njegovu jadikovku. Čuvši te riječi, Natanael izjavljuje da je Isus Sin Božji i kralj židovski. Dok skupina kreće u drugi grad, Ivan dolazi s viješću da Isusova slava raste.

4.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT2

Ovo je američka TV serija čiji je autor, redatelj i koscenarist američki filmski producent Dallas Jenkins.


Prva sezona serije smještena je u 1. stoljeće, u Galileju u kojoj Isus počinje okupljati učenike, šačicu ljudi posve različitog podrijetla.

To je prva višesezonska TV serija o životu i javnom djelovanju Isusa Nazarećanina.

U seriji glume Jonathan Roumie (Isus), Shahar Isaac, Elizabeth Tabish, Paras Patel, Noah James, Janis Dardaris, Lara Silva, Shaan Sharma...

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj