Objavljeno 07.11.2021.

Serija Istrage pod Watzmannom - sadržaj i epizode

Epizoda 8 / Sezona 3

Ujutro nakon Ivanjske noći učenik Bennie Lindner nađen je mrtav podno visoravni. Kad inspektori uhvate izbjeglicu na zelenoj granici prema Austriji koji sa sobom ima Benniejev ruksak, čini se da je slučaj riješen. No tada Beisslova kći Eva na internetu naiđe na videosnimke vratolomija u kojima su se upravo nadmetali Bennie i njegovo dvoje prijatelja penjača, Sebi i Lena. Je li jedan od tih izazova za Bennieja bio koban? A koju ulogu su odigrali Benniejeva majka Wally Lindner i Lenin otac, zagonetni planinar Hans Staudinger? Čini se da oboje pred inspektorima nešto taje. Naposljetku oba ova pitanja doista vode do rješenja slučaja, ali posve drukčije nego što su Beissl i Jerry isprva očekivali.

24.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

Ovo je serija o inspektoru Benediktu Beisslu koji sa suprugom Elisabeth i kćerima Johannom, Marijom i Evom živi u Berchtesgadenu.


Postaju je vodio gotovo sam, a onda je dobio novog kolegu Jerryja Paulsena koji se iz Hamburga preselio na jug. Obojicu podupire Max Ruffer, koji nije samo policajac, nego iz hobija i svira u bendu. Između Benedikta i Jerryja se nesuglasice i sitne svađe ne javljaju samo zbog Jerryjeve otvorenosti i modernih metoda istraživanja, nego i zbog činjenice da je Jerry dečko Beisslove kćeri Johanne.

Dvojica inspektora moraju u svakoj epizodi riješiti jedno ubojstvo. Starosjedilac Beissl često poznaje i žrtve, njihovu okolinu, i potencijalne počinitelje.

Serija je dobila naziv prema planinskom lancu Watzmannu koji se nalazi u Bavarskim Alpama, a samim time i u neposrednoj blizini mjesta radnje. Watzmann je vidljiv u mnogim kadrovima serije.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj