Objavljeno 21.09.2022.

Serija Hotel Portofino - sadržaj i epizode

Epizoda 1

Rose s majkom Juliom stiže u hotel kako bi procijenile mogućnost braka s ratnim veteranom Lucianom, sinom vlasnika hotela. Ali njegova majka Bella ima hitnijih briga: njezina najkritičnija gošća ledi Latchmere oboljela je, nova zaposlenica Constance March još nije stigla, njezin aristokratski suprug Cecil je zločest, a ona se neočekivano nađe podložna ucjeni fašističkog političara Danionija. Cecil organizira da mu iz Engleske pošalju sliku koja je dugo u obitelji kako bi gost Jack Turner utvrdio njezinu autentičnost, ali Bella je prestravljena jer je pozvao na čaj njezina ucjenjivača Danionija kako bi mu zahvalio na pomoći. Lucian na plaži uči Rose slikati, što završi loše. Danioni pritišće Bellu da popusti pod ucjenom uskraćujući hotelu namirnice, a ona shvaća ozbiljnost prijetnji kad Danionijevi fašistički razbijači gadno namlate jednog njezinog zaposlenika.

1.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Inteligentna drama o britanskoj obitelji koja drži hotel za putnike više klase na čarobnoj talijanskoj rivijeri u burnim 1920-ima. Hotel radi tek nekoliko tjedana, a njegova suvlasnica i glavna pokretačka snaga Bella Ainsworth (N. McElhone) ima problema preko glave.


Nema dovoljno zaposlenika ni novca, gosti, među kojima je i bahata ledi Latchmere (A. Chancellor), zahtjevni su i izbirljivi; a povrh svega, Bella se našla na meti podmuklog i korumpiranog mjesnog političara Danionija (P. Esposito), koji prijeti da će je uvući u užareni politički lonac Mussolinijeve Italije. 

Hotel zahtijeva svu Bellinu energiju i pozornost, ali rasuta je na sve strane jer pokušava pomoći svom ranjenom sinu Lucianu (O. Dench) i kćeri, udovici Alice da nađu zdravlje i sreću u traumatičnom poraću Prvog svjetskog rata.

 Tu je i Bellin suprug, rastrošni aristokrat Cecil (M. Umbers) koji samo želi bogato oženiti Luciana kako bi osigurao budućnost obiteljskog imanja u Engleskoj i dočepao se novca za svoj rastrošni životni stil. 

Tijekom nekoliko tjedana ljeta 1926. Bella će otkriti koliko je daleko spreman ići kako bi sebi zajamčio bogatstvo i status. Serija smještena u prelijepo ljetovalište Portofino priča o osobnom buđenju usred previranja u svijetu i oslobađajućem utjecaju čarobne talijanske kulture, klime i kuhinje na naivne Britance u inozemstvu.

Serija je snimana u Portofinu u Italiji te u Rijeci, Lovranu i Rovinju u Hrvatskoj 2021. godine.

Izvor: hrt.hrPovezani sadržaj


Popularno na blogu