Objavljeno 21.09.2022.

Serija Hotel Portofino - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Policija dolazi istražiti nestanak slike i sumnja pada na gosta koji nije u hotelu i nosača Billyja Scanlona koji je sakrio disidentske političke pamflete za Nisha. Potraga kulminira žestokom svađom Cecila i Jacka. Talijanski gost grof Albani pokuša pomoći Belli da razriješi probleme s Danionijem. Cecil napokon uspije reći Belli da zna za njezino kompromitirajuće pismo koje je palo u Danionijeve ruke. Serija je snimana u Portofinu u Italiji te u Rijeci, Lovranu i Rovinju u Hrvatskoj 2021. godine. Tajna nestale slike je riješena, a policijska istraga zaključena kad Cecil otkrije Danionijevu tajnu. Lucian napokon prizna svoje prave osjećaje, ali kad se sazna tajna iz Constanceine prošlosti, prisiljen je donijeti odluku o zarukama s Rose. Nakon prosidbe gosti planiraju budućnost, a Cecil se pokuša pomiriti s Bellom.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Inteligentna drama o britanskoj obitelji koja drži hotel za putnike više klase na čarobnoj talijanskoj rivijeri u burnim 1920-ima. Hotel radi tek nekoliko tjedana, a njegova suvlasnica i glavna pokretačka snaga Bella Ainsworth (N. McElhone) ima problema preko glave.


Nema dovoljno zaposlenika ni novca, gosti, među kojima je i bahata ledi Latchmere (A. Chancellor), zahtjevni su i izbirljivi; a povrh svega, Bella se našla na meti podmuklog i korumpiranog mjesnog političara Danionija (P. Esposito), koji prijeti da će je uvući u užareni politički lonac Mussolinijeve Italije. 

Hotel zahtijeva svu Bellinu energiju i pozornost, ali rasuta je na sve strane jer pokušava pomoći svom ranjenom sinu Lucianu (O. Dench) i kćeri, udovici Alice da nađu zdravlje i sreću u traumatičnom poraću Prvog svjetskog rata.

 Tu je i Bellin suprug, rastrošni aristokrat Cecil (M. Umbers) koji samo želi bogato oženiti Luciana kako bi osigurao budućnost obiteljskog imanja u Engleskoj i dočepao se novca za svoj rastrošni životni stil. 

Tijekom nekoliko tjedana ljeta 1926. Bella će otkriti koliko je daleko spreman ići kako bi sebi zajamčio bogatstvo i status. Serija smještena u prelijepo ljetovalište Portofino priča o osobnom buđenju usred previranja u svijetu i oslobađajućem utjecaju čarobne talijanske kulture, klime i kuhinje na naivne Britance u inozemstvu.

Serija je snimana u Portofinu u Italiji te u Rijeci, Lovranu i Rovinju u Hrvatskoj 2021. godine.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj