Objavljeno 09.12.2022.

Serija Emma - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Emma je čvrsto odlučila da se odriče ljubavnog posredovanja. No je li se možda sad sama zaljubila? Emma zadirkuje gospodina Knightleyja na Janein račun, no on uporno šuti. Frank i Emma planiraju ples i Emma se pita je li se možda u nj zaljubila. Na plesu će se divno zabaviti, no zaključit će da ipak nije zaljubljena. Službeno je odustala od ljubavnog posredništva i dosađuje se potkresanih krila. Gospodin Knightly predlaže izlet na Box Hill da promijeni okružje i dade si malo oduška. Također će Emmi reći kako misli da se Frank i Jane tajno vole. Emma tu mogućnost odbacuje: osobno može jamčiti da Franka Jane ne zanima. Sad pak Knightly pati jer on ne zanima Emmu.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Ljubavna priča o mladoj ženi koja se tako zdušno bavi ljubavnim životom svojih bližnjih da ne vidi što joj bode oči.


21-godišnja Emma Woodhouse nema razloga za brigu: lijepa je, pametna i bogata, živi u udobnome domu i uživa u životnim blagodatima. Tako u dokonosti daje maha velikoj strasti: igra se ljubavne posrednice prijateljima i rodbini. 

Njezina je vještina već urodila plodom: uvjerena je da je zaslužna za sestrin brak. A kad se njezina guvernanta gospođica Taylor uda za udovca gospodina Westona, Emma si ponosno pripisuje još jedan velik uspjeh...

Zapravo u ostvarenju tih veza nije imala nikakva udjela, kao što će bez uvijanja primijetiti gospodin Knightley, obiteljski prijatelj koji je Emmi kao stariji brat. Samo je promatrala kako ljubav čini svoje.

Kad u Emmin krug uđe ljupka i bezazlena Harriet, mlada žena iz nižih krugova, posrednica je presretna što se opet može okušati u svojoj vještini. Uvjerava Harriet da mora odbiti atraktivnu bračnu ponudu mjesnog seljaka i usredotočiti se na naočitog gospodina Eltona.

No Emma se igra s vatrom. Knightly je bijesan na nju što je raspirila Harrietinu nadu u brak koji ni u snu ne može ostvariti. Emma će uskoro ustanoviti da nije ni slutila koliko je gospodin Elton ambiciozan i koristoljubiv. Obrati koji slijede na kušnju će dovesti Emminu bezazlenost, društvene predrasude i odnos s gospodinom Knightleyjem.

Komično remek-djelo Jane Austen upravo blista u ovoj tankoćutnoj, svježoj i duhovitoj adaptaciji, čemu uvelike pridonosi i zvjezdana glumačka postava.

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj