Objavljeno 09.12.2022.

Serija Emma - sadržaj i epizode

Epizoda 4

Poslije katastrofalnog izleta na Box Hill svi se moraju suočiti sa svojim osjećajima. Dan razonode pretvorit će se u dan muke za sve izletnike. Nevolja počinje kad Emma, na Frankov poticaj, ružno uvrijedi gospođicu Bates. Knightly je oštro kori i Emma shvaća da se ponijela sramotno. Pokušava se iskupiti pred Jane i gospođicom Bates, no Jane Emmu ne želi vidjeti, iako joj gospođica Bates kaže da je Jane prihvatila mjesto guvernante i da je cijelu noć proplakala. Knightly pak odlazi bratu u London i duže će vrijeme izbivati. Frankova teta oštrokondža umire. Westoni očekuju da će Frank zaprositi Emmu. No njegovi postupci pokreću niz događaja koji će iznenaditi Emmu i navesti je da otkrije nešto što joj je cijelo vrijeme bolo oči...

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Ljubavna priča o mladoj ženi koja se tako zdušno bavi ljubavnim životom svojih bližnjih da ne vidi što joj bode oči.


21-godišnja Emma Woodhouse nema razloga za brigu: lijepa je, pametna i bogata, živi u udobnome domu i uživa u životnim blagodatima. Tako u dokonosti daje maha velikoj strasti: igra se ljubavne posrednice prijateljima i rodbini. 

Njezina je vještina već urodila plodom: uvjerena je da je zaslužna za sestrin brak. A kad se njezina guvernanta gospođica Taylor uda za udovca gospodina Westona, Emma si ponosno pripisuje još jedan velik uspjeh...

Zapravo u ostvarenju tih veza nije imala nikakva udjela, kao što će bez uvijanja primijetiti gospodin Knightley, obiteljski prijatelj koji je Emmi kao stariji brat. Samo je promatrala kako ljubav čini svoje.

Kad u Emmin krug uđe ljupka i bezazlena Harriet, mlada žena iz nižih krugova, posrednica je presretna što se opet može okušati u svojoj vještini. Uvjerava Harriet da mora odbiti atraktivnu bračnu ponudu mjesnog seljaka i usredotočiti se na naočitog gospodina Eltona.

No Emma se igra s vatrom. Knightly je bijesan na nju što je raspirila Harrietinu nadu u brak koji ni u snu ne može ostvariti. Emma će uskoro ustanoviti da nije ni slutila koliko je gospodin Elton ambiciozan i koristoljubiv. Obrati koji slijede na kušnju će dovesti Emminu bezazlenost, društvene predrasude i odnos s gospodinom Knightleyjem.

Komično remek-djelo Jane Austen upravo blista u ovoj tankoćutnoj, svježoj i duhovitoj adaptaciji, čemu uvelike pridonosi i zvjezdana glumačka postava.

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj