Objavljeno 12.02.2021.

Serija Doktor Martin - sadržaj i epizode

Epizoda 8 / Sezona 9

Martin juri k Ruth zbog hitnog slučaja, no vrlo brzo shvaća da je problem u njemu. Morwenna i Al pripremaju se za vjenčanje, no ne protječe sve prema planu. Martin ima probleme s posljednjim uvjetom...

69.
EPIZODA

9.
SEZONA

HRT1

Britanska dramska serija s elementima komedije s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi svojevrsni je spin-off komedije Spas za Grace iz 2000., nastala prema liku dr. Martina Bamforda.


Radnja je smještena u fiktivno selo Portwenn na engleskoj obali, a serija je snimana u ribarskom mjestu Port Isaac na atlantskoj obali na sjeveru Cornwalla. Prva sezona emitirana je 2004. godine.

Dr. Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni kirurg, obolio je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti kirurgiju. 

Dobiva mjesto jedinog liječnika obiteljske medicine u uspavanom mjestašcu Portwennu, u kojem je kao dijete provodio ljetne praznike s tetom Joan (Stephanie Cole) i tetkom Philom, vlasnikom lokalne farme. Stigavši u Portwenn suočava se s bolnom činjenicom da tu nitko nema pojma o njegovu kirurškom renomeu - i otkriva da je kirurška praksa u rasulu.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj