Objavljeno 22.08.2020.

Serija Anne od Zelenih zabata - sadržaj i epizode

Epizoda 3 / Sezona 3

Tijekom jednog iznimnog ljeta Anne Shirley otkrit će šokantnu istinu o svojem ocu, podrijetlo svoje potrage za "srodnim dušama" i korijene svoje sjajne, čarobne mašte.

18.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

'Anne od Zelenih zabata' počinje u trenutku kad Matthew i Marilla Cuthbert, postariji neženja i njegova neudana sestra traže od mjesnog sirotišta da im pošalju dječaka koji bi im pomogao na imanju, no zabunom im stiže djevojčica Anne Shirley, bistra, romantična crvenokosa vragolanka čija je najveća mana to što mnogo i neprestano govori.


Iako Marilla stalno ponavlja da djevojčica mora natrag u sirotište, ona se starcima brzo zavlači pod kožu. U školi je Anne upoznala svog suparnika u učenju i gotovo neprijatelja Gilberta Blythea. Ipak, s vremenom njihovi sukobi prelaze u prijateljstvo. Kad Matthew umre, Marilla i Anne shvaćaju da će možda morati prodati voljene Zelene zabate. Da bi to izbjegle, Anne se umjesto Gilberta zaposli u školi i odatle se brine o ostarjeloj Marilli i imanju.

Priču o Anne od Zelenih zabata napisala je slavna kanadska književnica Lucy Maud Montgomery prije više od sto godina, a i danas osvaja srca ljudi diljem svijeta. Prvi od triju filmova o Anne od Zelenih zabata izvorno je prikazan kao televizijska miniserija 1985. Zatim je 1987. producent i redatelj Kevin Sullivan ponovno okupio većinu originalne postave i snimio drugi film koji se temelji na autoričinim nastavcima 'Anne od Avonleaja', 'Anne od otoka' i 'Anne od Vjetrovitih topola'. 

Treći film 'Anne od Zelenih zabata: Nastavak priče' snimljen je 1998. U povodu stote godišnjice izlaska izvorne knjige Lucy Maud Montgomery snimljen je 2009. posljednji film "Anne od Zelenih zabata: Novi početak", koji služi kao prednastavak i nastavak originalne serije.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj