Objavljeno 20.01.2021.

Serija Ana Karenjina priča Vronskoga - sadržaj i epizode

Epizoda 8

Godina 1904. Tražeći Vronskoga, Karenjin ga nađe u hramu s kineskim idolima. Karenjin i Chun Shen razgledaju eksplozijom oštećenu bogomolju. Karenjin javlja da je po Vronskoga iz korpusa stigla kočija, spremna odvesti ga u Imacheng. Vronski kaže da će krenuti ujutro. Karenjin primijeti da Vronski nije ispripovijedao kraj priče. Ima još mnogo vremena do sutra, odvrati Vronski i krene k izlazu. Godina 1875. U Karenjinovoj kući Oblonski pita za očekivanu odluku o razvodu. Karenjin odgovara da on stvar smatra zaključenom i sve ostaje kako je bilo: Ana ne treba razvod, a Serjoža ostaje s Karenjinom.

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT3

U ovoj ruskoj seriji od osam epizoda riječ je o slobodnoj adaptaciji istoimenog romana Lava Nikolajeviča Tolstoja spojenoj s publicističkom pripovijesti 'U japanskom ratu' i ciklusom 'Priče o japanskom ratu' Vikentija Veresajeva.


Rusko - japanski rat 1904. Mandžurija. Voditelj bolnice Sergej Karenjin doznaje da je ranjeni grof Vronski čovjek koji je upropastio njegovu majku Anu Karenjinu. 

Bez ikakvih iluzija i ne očekujući odgovore, Karenjin dolazi Vronskom i postavlja mu pitanje koje ga mori cijeli život. Što je natjeralo njegovu majku da prijeđe granicu? 

Nakon određenog oklijevanja Vronski pristane ispripovijedati priču o svojoj tragičnoj ljubavi prema Ani Karenjinoj, napomenuvši da se ljudi sjećaju samo onoga što izaberu. 

Uronjen u prošlost, Vronski ponovno prosuđuje priču otprije trideset godina...

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj