Objavljeno 28.04.2023.

Miniserija Millennium - sadržaj i epizode

Epizoda 6

Lisbeth najprije mora pobjeći s odjela intenzivne njege i sprati ljagu optužbi za ubojstva, koja joj vise nad glavom. Da bi u tome uspjela, Lisbeth treba pomoć novinara Mikaela Blomkvista. On piše skandalozan članak koji će potresti švedsku vladu, tajnu službu i cijelu državu do temelja. Lisbeth Salander napokon dobiva priliku ostaviti prošlost iza sebe. Hoće li pravda i istina naposljetku prevladati?

6.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Millennium je švedska šestodijelna miniserija nastala kao proširenje filmske adaptacije trilogije Millennium književnika Stiega Larssona iz 2009. Uz mnoštvo novih prizora, u glavnim ulogama ponovno su Noomi Rapace i Michael Nyqvist.


Policija je odavno zatvorila istragu nestanka Harriet Vanger otprije 40 godina, no u klanu Vangerovih netko je ne može zaboraviti: njezin stric Henrik. Da bi rasvijetlio okolnosti vjerojatnog ubojstva, za koje sumnjiči nekog od članova svoje obitelji, odlučuje angažirati Mikaela Blomkvista, istraživačkog novinara osuđenog zbog klevete. 

U potrazi za odgovorima Blomkvistu pomaže Lisbeth Salander, asocijalna hakerica zadivljujuće inteligencije i fotografskog pamćenja. U toj istrazi njih dvoje razotkrit će mračnu prošlost te obitelji, no moćni klan neće prezati ni od čega da se zaštiti.

Istraživački novinar uvučen je u beskrajno mračan svijet, a jedina mu je vodilja zagonetna hakerica Lisbeth Salander.

Millennium je izvrsno primljen i dobio je nagradu žirija na dodjeli švedskih televizijskih nagrada Kristallen 2010., a od međunarodnih nagrada ističe se Emmy za najbolju stranu seriju u kategoriji najboljeg televizijskog filma ili miniserije 2011.

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj