Objavljeno 28.04.2023.

Miniserija Millennium - sadržaj i epizode

Epizoda 4

Lisbeth nestane u pokušaju da izbjegne kaznenom progonu. Mikael, koji ne vjeruje policiji, očajnički je nastoji osloboditi krivnje i koristi se svim sredstvima na raspolaganju u redakciji svoga časopisa. Tijekom tog procesa, Mikael otkriva Lisbethinu prošlost, jezivu priču o zlostavljanju i traumatiziranju osoba koje odrastaju na brizi švedskog sustava socijalne skrbi. Kad je naposljetku pronađe, otkrije da je mnogo više upletena u trgovanje seksualnim robljem nego što je mogao zamisliti.

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Millennium je švedska šestodijelna miniserija nastala kao proširenje filmske adaptacije trilogije Millennium književnika Stiega Larssona iz 2009. Uz mnoštvo novih prizora, u glavnim ulogama ponovno su Noomi Rapace i Michael Nyqvist.


Policija je odavno zatvorila istragu nestanka Harriet Vanger otprije 40 godina, no u klanu Vangerovih netko je ne može zaboraviti: njezin stric Henrik. Da bi rasvijetlio okolnosti vjerojatnog ubojstva, za koje sumnjiči nekog od članova svoje obitelji, odlučuje angažirati Mikaela Blomkvista, istraživačkog novinara osuđenog zbog klevete. 

U potrazi za odgovorima Blomkvistu pomaže Lisbeth Salander, asocijalna hakerica zadivljujuće inteligencije i fotografskog pamćenja. U toj istrazi njih dvoje razotkrit će mračnu prošlost te obitelji, no moćni klan neće prezati ni od čega da se zaštiti.

Istraživački novinar uvučen je u beskrajno mračan svijet, a jedina mu je vodilja zagonetna hakerica Lisbeth Salander.

Millennium je izvrsno primljen i dobio je nagradu žirija na dodjeli švedskih televizijskih nagrada Kristallen 2010., a od međunarodnih nagrada ističe se Emmy za najbolju stranu seriju u kategoriji najboljeg televizijskog filma ili miniserije 2011.

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj