Objavljeno 28.06.2023.

Kriminalistička serija Pinkertoni - sadržaj i epizode

Epizoda 19

Kate i Will kreću na susret sa svojim najnovijim klijentom koji putuje iz drugog grada. Ali kad kočija stigne na postaju, otkrivaju nešto strašno - vozač i oba putnika brutalno su ubijeni. Kad se supružnici žrtava pojave kako bi identificirali trupla, čini se kao da je običan slučaj preljuba postao ubojit. Ali Pinkertoni istražuju i dalje te otkrivaju zamršenu urotu koja seže sve do viših ešalona američke vlade.

19.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Davno prije FBI-a ili Tajne službe, Nacionalna detektivska agencija Pinkerton bila je najpoduzetnija organizacija koja se brinula za provođenje zakona u Americi. Njezini su detektivi bili stručnjaci za tajne zadatke i majstori prerušavanja.


'Pinkertoni' prate osnivača Allana Pinkertona, njegova sina Williama i prvi detektivku u povijesti Amerike Kate Warne dok rješavaju zločine na Divljem zapadu 1860-ih. 

William je nagla osoba, a Kate genijalna stručnjakinja za forenziku i tajne zadatke. Njih se dvoje slažu kao pas i mačka. Kate vjeruje da su za rješavanje zločina ključni analiza i forenzička tehnologija, no William se drži onoga što ga je naučio njegov otac: kako bi uhvatio kriminalca, moraš razmišljati kao kriminalac. 

No, u prvoj će sezoni naučiti da moraš biti i pametan i hrabar. Svaka se epizoda oslanja na stvarne slučajeve Pinkertona. Vidjet ćemo spoj revolucionarne forenzičke tehnologije, tajnih zadataka i dobrih starih fizičkih obračuna kako bi uhvatili kriminalce. Ili kriminalke.

Serija počinje dolaskom Allana Pinkertona u Kansas City. Njegov sin William nastoji riješiti slučaj koji je eskalirao do pljačke vlaka i ubojstva. William je konsterniran kada Allan dovede svojeg najboljeg agenta - Kate Warne.

Allan ostavlja neobični par u Kansas Cityju gdje će se boriti protiv najpoznatijih kriminalaca tog vremena kao što su Jesse James i Belle Star. Unatoč burnom odnosu, između Kate i Williama razvija se toplo prijateljstvo i iznenađujuća kemija.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj