Objavljeno 28.06.2023.

Kriminalistička serija Pinkertoni - sadržaj i epizode

Epizoda 18

Kansas City bit će domaćin važne dobrotvorne priredbe za dobrotvornu udrugu iz Missourija koja želi izgraditi sirotište. Nakon što je predsjednik udruge pronađen mrtav, angažiraju Pinkertone kako bi pronašli ubojicu. Njihov je klijent zabrinut zbog ugleda organizacije pa inzistira na apsolutnoj diskreciji. Zbog toga Will i Kate moraju otići na tajni zadatak među članove visokoga društva. Među titanima industrije i kremom društva ne nedostaje osumnjičenika pa Will i Kate ubrzo otkrivaju da je filantropija brutalan posao.

18.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Davno prije FBI-a ili Tajne službe, Nacionalna detektivska agencija Pinkerton bila je najpoduzetnija organizacija koja se brinula za provođenje zakona u Americi. Njezini su detektivi bili stručnjaci za tajne zadatke i majstori prerušavanja.


'Pinkertoni' prate osnivača Allana Pinkertona, njegova sina Williama i prvi detektivku u povijesti Amerike Kate Warne dok rješavaju zločine na Divljem zapadu 1860-ih. 

William je nagla osoba, a Kate genijalna stručnjakinja za forenziku i tajne zadatke. Njih se dvoje slažu kao pas i mačka. Kate vjeruje da su za rješavanje zločina ključni analiza i forenzička tehnologija, no William se drži onoga što ga je naučio njegov otac: kako bi uhvatio kriminalca, moraš razmišljati kao kriminalac. 

No, u prvoj će sezoni naučiti da moraš biti i pametan i hrabar. Svaka se epizoda oslanja na stvarne slučajeve Pinkertona. Vidjet ćemo spoj revolucionarne forenzičke tehnologije, tajnih zadataka i dobrih starih fizičkih obračuna kako bi uhvatili kriminalce. Ili kriminalke.

Serija počinje dolaskom Allana Pinkertona u Kansas City. Njegov sin William nastoji riješiti slučaj koji je eskalirao do pljačke vlaka i ubojstva. William je konsterniran kada Allan dovede svojeg najboljeg agenta - Kate Warne.

Allan ostavlja neobični par u Kansas Cityju gdje će se boriti protiv najpoznatijih kriminalaca tog vremena kao što su Jesse James i Belle Star. Unatoč burnom odnosu, između Kate i Williama razvija se toplo prijateljstvo i iznenađujuća kemija.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj