Objavljeno 07.06.2021.

Kanadska serija Vjetar u leđa - sadržaj i epizode

Epizoda 13 / Sezona 5

New Bedfordom kruži lančano pismo. Neki ga primatelji shvaćaju ozbiljno, a neki ne. U obitelji Sutton donose se teške odluke. Hub i dalje razmišlja o tome da postane svećenik, a njegovi roditelji žele biti sigurni da je svjestan što to točno znači, posebno kada je riječ o romantičnim odnosima.

65.
EPIZODA

5.
SEZONA

HRT1

"Vjetar u leđa" kanadska je obiteljska serija o mukama obitelji Bailey u vihoru ekonomske krize tridesetih godina prošlog stoljeća.


Na početku serije Honey Bailey našla se sama, bez novca i krova nad glavom nakon što joj muž strada nesretnim slučajem, a njegova je obitelj okrivi za njegovu smrt. Do grla u nevoljama, prisiljena je ostaviti dječake Huba i Bucka bogatoj i tiranskoj svekrvi, a sama potražiti posao u velikome gradu.

 Najmlađa kći Violet poslana je dalekim rođacima. Dječaci teško prihvaćaju rastanak s majkom i pokušavaju se priviknuti na novi život s bakom. No čvrsto su odlučili ponovno živjeti sa svojom majkom. 

Pred njihovom odlukom popušta čak i nesmiljena baka. Iako ne može oprostiti Honey sinovu smrt, shvaća, prvi put u životu, da s dječacima mora komunicirati na ljudskoj razini želi li osvojiti njihovo povjerenje. 

Honey se u međuvremenu vraća u New Bedford i prihvaća posao u rudniku. Iako se osjeća sputanom u nevoljenom domu i klaustrofobičnom gradiću, s vremenom okuplja obitelj oko sebe i čak ponovno pronalazi ljubav...

Život Baileyevih okosnica je priče o ljudima koji se snalaze na različite načine u vrijeme ekonomske krize. Ta topla obiteljska serija, puna smijeha i suza nikada ne prelazi u melodramatiku, a tome su pridonijeli sjajni glumci, mnogi od njih poznata imena kanadskog filma i kazališta. 

Serija je snimljena prema romanima "Nikada troje u krevetu" Maxa Braithwaitea i "Deset izgubljenih godina" Barryja Broadfoota.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj