Objavljeno 07.07.2022.

Dramska serija Sanditon - sadržaj i epizode

Epizoda 6 / Sezona 2

Alison se priprema na odlazak iz Sanditona. Sve je manje nade da će pronaći ljubav. Charlotte razmišlja o svojoj budućnosti. Nakon što vrate Sidneyjeve stvari, Georgiana otkriva šokantnu istinu. Edwardovi se planovi ostvaruju pa Esther očekuje tmurna budućnost.

14.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Sanditon je britanska dramska televizijska serija prema scenariju Andrewa Daviesa koji je adaptirao nedovršeni rukopis Jane Austen. Radnja serije smještena je u razdoblje regentstva. U središtu radnje je mlada i naivna junakinja koja se pokušava snaći u novom odmaralištu na obali Sanditonu.


Neočekivana nesreća dovodi Charlotte Heywood u Sanditon, odmaralište na obali koje očekuje dramatična promjena. Charlotte je puna duha i nekonvencionalna te želi iskusiti sve što grad može ponuditi. No šokirana je spletkarenjem njegovih ambicioznih stanovnika dok je u isto vrijeme intrigiraju tajne koje dijele. 

Nakon što je bila netaktično izravna o obitelji entuzijastičnog poduzetnika Toma Parkera, Charlotte se sukobljava s njegovim naočitim, ali neobuzdanim mlađim bratom Sidneyjem. Okruženi udvaračima i neočekivanim opasnostima, mogu li Charlotte i Sidney zanemariti svoje mane i pronaći ljubav?

Budući da roman nikada nije dovršen (Austen je napisala samo 11 poglavlja), originalni rukopis iskorišten je za većinu 1. epizode, a onda je Davies razvio likove kako bi upotpunio priču. Radnja romana smještena je u grad na obali u vrijeme velikih društvenih promjena. U trenutku kada je Austen umrla 1817., nedovršeni roman imao je 24 000 riječi.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj