Objavljeno 20.01.2021.

Dramska serija Počivali u miru - sadržaj i epizode

Epizoda 9 / Sezona 3

Lucija (Judita Franković) sve manje vjeruje Mati (Dragan Despot) dok se ovaj opsesivno priprema za konačni obračun sa zločinačkom organizacijom koja ga je svojedobno vrbovala. Buga (Tena Nemet Brankov), kći generala Koretića (Dejan Aćimović), zatočena je u bivšem vojnom kompleksu okruženom minama. Inspektora Antu (Alen Liverić) njegov nadređeni (Pjer Meničanin) šalje na prisilni dopust. Lucija se u svojoj istrazi obraća Zori (Jelena Miholjević) koja je upućuje na bivšeg zajedničkog šefa Zdeslava (Boris Svrtan), vladinog glasnogovornika. Kosta (Danko Ljuština) u zatvoru posjećuje bivšeg glavnog vojnog logističara Milinovića (Siniša Popović) i dovršava rekonstrukciju zločinačke organizacije. U stanu ga dočekuje Igla (Velibor Topić) kojeg zanima dokle je stigla istraga i tko je Mate...

31.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

'Počivali u miru' priča je o mladoj televizijskoj novinarki Luciji Car (Judita Franković) koja se, uz pomoć umirovljenog zatvorskog čuvara Martina Strugara (Miodrag Krivokapić), upušta u istraživanje sudbina ljudi pokopanih na napuštenom zatvorskom groblju.


Pred njima počinju izranjati duhovi proteklog tranzicijskog vremena, ono njegovo naličje koje smo brzo zakopali i ostavili zaboravljeno, bez suočavanja s njegovom pravom istinom. Tonući sve dublje u mrežu tajni, zločina i urota koje su ispreplele živote običnih ljudi, politiku i medije, Lucija će se naći u životnoj opasnosti, te se suočiti sa strašnim istinama o sebi i bliskim ljudima. Tvrdoglavo uvjerena kako samo istina može osigurati bolji svijet, Lucija će na bolan način otkriti: da bi mrtvi počivali u miru, živi moraju platiti visoku cijenu!

'Luciju Car prate demoni očeva uspjeha, koji je bio poznati novinar, i silno želi dobiti neku dobru priču. Ona u sebi ima bahatosti i odrješitosti, ali zapravo i plemenitosti. Kako počinje kopati po prošlosti tako svakakva prljavština počinje izlaziti na vidjelo', komentirala je svoju ulogu Judita Franković. 

'Meni je karakter Martina Strugara bio nevjerojatno zanimljiv - jedan dosta rigidan, tvrd, otuđen karakter obzirom na okolnosti u kojima je živio i posao kojim se bavio. Ali s vremenom ćemo otkriti da je Martin jedna nevjerojatno kompleksna ličnost', rezimirao je Miodrag Krivokapić govoreći o ulozi zatvorskog čuvara.

Redatelji serije su Goran Rukavina i Kristijan Milić, a direktor fotografije Mario Sablić. Glavni scenarist bio je Saša Podgorelec, dok se priča temelji na ideji Koraljke Meštrović i Gorana Rukavine.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj