Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 3 / Sezona 2

Otkako su 1946. godine u poratnoj i podijeljenoj Puli eksplodirale mine na plaži i ubile više od 60 ljudi, nakon čega je uslijedio egzodus Talijana iz grada, postavlja se pitanje što se zapravo dogodilo. Radi li se o atentatu ili nesretnom slučaju, kome bi takvo što bilo u interesu? U prvom hrvatskom dokumentarcu o 70 godina prešućivanoj, pa i zaboravljenoj tragediji, svjedoci, publicisti i povjesničari otkrivaju svoje priče i mišljenja...

9.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr


Povezani sadržaj