Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 2 / Sezona 2

Epizoda govori o najvećoj školskoj nesreći u Hrvatskoj iz 1989. godine. Pedesetak učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda iz OŠ "Antun Mihanović" iz Prigorja Brdovečkog išlo je na izlet u Gornju Stubicu. No, na željezničkom prijelazu kod Pojatnog došlo je do iznenadnog sudara s vlakom i u toj je nezgodi 14-ero djece izgubilo živote, a 21 ih je ozlijeđeno. U epizoda sudjeluju preživjeli putnici, učiteljice, roditelji poginulih školaraca, optuženi vozač, njegov odvjetnik i drugi.

8.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj