Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 2 / Sezona 3

22. ožujka 2020. godine Zagreb je pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina, magnitude 5,5 prema Richteru. Uslijedio je niz slabijih potresa te krajem godine onaj još jači, petrinjski potres, jačine 6,2 prema Richteru. Donosimo niz osobnih svjedočanstava, akcija spašavanja te objašnjenja seizmologa. Činjenica da su se razorni potresi dogodili u doba pandemije koronavirusom čine ovu nesreću još većom. Što je s obnovom i kako živjeti u očekivanjima od novih potresa, saznajemo u drugoj epizodi.

14.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr


Povezani sadržaj