Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 1 / Sezona 3

Treća najveća avionska nesreća u Hrvatskoj dogodila se 3. travnja 1996. kada se Boeing 737-200 sa šest članova posade i 29 putnika zaletio u brdo Stražišće, odnosno njegov vrh Sveti Ivan pored Dubrovnika. Radilo se o diplomatskom putovanju u kojem je, među ostalima, poginuo američki ministar trgovine Ronald Brown. O čemu se radilo, kako je moguće da VIP dio američkog zrakoplovstva dovede do takve pogreške, koji su bili diplomatski i društveno opipljivi dijelovi događaja, saznajemo u prvoj epizodi serije.

13.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj