Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 6 / Sezona 2

U rano jutro 28. ožujka 1975. godine na ginekološkom odjelu riječke bolnice "Dr. Zdravko Kučić" došlo je do požara u sobi u kojoj su stradale 23 bebe. Liječnici, roditelji izgubljenih beba, vatrogasci i drugi sjećaju se stravične noći kakvu Rijeka ne pamti, otkrivaju kako je svatko sa svoje strane doživio nesreću, saznajemo što je do nje dovelo, ali i kako je taj događaj odredio budućnost nesretnih roditelja te razvoj rodilišta u Rijeci.

12.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj