Objavljeno 04.08.2022.

Dokumentarna serija Nesreća - sadržaj i epizode

Epizoda 4 / Sezona 3

Četvrta epizoda serije predstavlja kompletnu anamnezu najveće tragedije u hrvatskoj modernoj povijesti - 30. kolovoza 2007. godine, u naizgled rutinskoj akciji gašenja požara na Kornatima, od 13 vatrogasaca samo je jedan preživio. Nakon 15 godina traganja za istinom događaj je dobio sudski epilog - vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen je odgovornosti za stradanje vatrogasaca. U četvrtoj epizodi dobit ćemo potpuni uvid u dokumentaciju i argumente svih sudionika istrage.

16.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

Dokumentarna serija s igranim dijelovima u šest epizoda prve sezone obrađuje neke od najvećih prometnih ili prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata.


Iskakanje 'mirogojskog' tramvaja br. 13 1954. godine, veliku poplavu u Zagrebu 1964., željezničku nesreću na Glavnom kolodovoru u Zagrebu 1974., sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. (dvije epizode) te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

U seriji sudjeluju svjedoci tih događaja: nastradali, članovi njihovih obitelji, istražitelji, vještaci i drugi, koji s još uvijek puno živih slika i emocija govore o nekima od najtežih 'crnokroničarskih' slučajeva u hrvatskoj povijesti.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj