Objavljeno 02.09.2022.

Dokumentarna serija Djeca Mediterana - sadržaj i epizode

Epizoda 5

Slovenska je obala dugačka tek četrdesetak kilometara, ali njezini stanovnici žive život čvrsto povezan s morem. Tako se i Franc, stanovnik Izole, od djetinjstva bavi sportskim ribolovom, a njegova svakodnevica otkriva šarm i specifičnost mediteranskog načina života. U susjednom Piranu živi Peter. U Sloveniju je došao iz Gane na studij medicine, a danas je gradonačelnik Pirana. Kako sam kaže, on je Afrikanac po rodu, a Slovenac po izboru.

5.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

"Djeca Mediterana" dokumentarna je serija o životu suvremenih stanovnika Mediterana.


Snimana u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Albaniji i Crnoj Gori gledateljima otkriva prekrasne krajolike, iznimno civilizacijsko i kulturno-povijesno naslijeđe Mediterana, no i njegove suvremene probleme, poput preizgrađenosti, sezonskog života, ekonomske krize, nezaposlenosti, izumiranja tradicijskih zanata i migracija izazvanih ratovima. 

Kako se stanovnici ovog nekoć najvažnijeg svjetskog mora nose s društveno-ekonomskim okolnostima koje su zatekle njihovu generaciju i vrijeme, kakav život žive na obalama Mediterana danas? 

Serija o tome govori kroz živote nautičara, ribara, vinara, ugostitelja, hotelijera, ali i arheologa, humanitaraca, umjetnika te doseljenika koji su svoj dom pronašli na njegovim obalama.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj