Objavljeno 19.12.2017.

Začinite svoju kavu pravim božićnim okusima!

Božići i božićni blagdani su nam pred vratima, te je vrijeme za početak eksperimentiranja s kavom i božićnim začinima. Kava je sama po sebi bogatog okusa, ali ju svejedno možete začiniti slatkim okusima koje nam donosi Božić. Svi vole miris cimeta u vrućoj rižinoj kaši, vanilije u slatkom desertu od riže ili u svježe pripremljenoj šalici kave. Božić je prepun poznatih aroma i ukusnih tradicija - a kava nije iznimka.


Stručnjaci za kavu iz Lavazzinog centra za obuku u Torinu, donose pravi božićni duh te otkrivaju kako šalicu kave lako začiniti karakterističnim božićnim notama.

Bez obzira na to volite li filter kavu ili onu iz kafetijere, lako možete začiniti svoju kavu začinima koji su vam nadohvat ruke.
Talijanski proizvođač kave pronašao je inspiraciju za tri jednostavna recepta s karakterističnim božićnim začinima koji divno nadopunjuju i daju posebnu notu okusu i aromi kave.

Božić u svakoj šalici

Svoju kavu možete lako i jednostavno začiniti. Potrebno je samo nekoliko začina i malo inspiracije. Lavazzini međunarodni treneri eksperimentirali su s kavom i sastavili recepte za ukusne božićne varijacije. Međutim, kava je stvar ukusa, a isto vrijedi i za doziranje i način kuhanja.

Isprobajte sljedeće recepte ili eksperimentirajte s kavom dodavanjem vanilije, cimeta i organske narančine kore, kapsula mljevenog kardamoma ili grubo mljevenog papra prije kuhanja vaše kave.

Ova doza predviđena je za upotrebu i aparata za filter kavu i kafetijere za dvoje, a u svim jereceptima predviđena doza od 12 grama kave na dva decilitra vode.

Kava s vanilijom

Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodnaarabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Oro: izbor najfinijih 100% arabica zrna uglavnom iz Latinske Amerike, s nepogrešivim okusom i notama slada i meda.
- Prije kuhanja u kavu dodajte ¼ mahune vanilije.

Kava s crnim paprom

Preporučena kava: 
- Lavazza Filtro Tradizionale, vrhunska mješavina pažljivo odabranih zrna arabica i robusta kave koju su stručnjaci iz Lavazze osmislili kako bi dobili kavu srednjeg intenziteta s notom sušenog voća i kakaa.
- Crema e Gusto: savršena kombinacija intenzivne arome i punog okusa. Sastoji se od visokokvalitetnih zrna arabica i robusta kave mirisne aromes ugodnimzavršnom čokoladnom notom.
- Prije kuhanja u kavu dodajte tri grubo mljevena zrna papra.

Kava s cimetom i narančom

Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodna arabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Rossa: kultni brend talijanske tradicionalne kave, prepoznatljiv simbol i jedinstvena kava koja kombinira brazilsku arabicu za osnovu i slatkoću zajedno sa zrnima robusta kave iz Afrike i Jugoistočne Azije koja daje intenzitet i tople note kakaa. Kava bogate arome.
- Prije kuhanja u kavu dodajte koru polovice organski uzgojene naranče i centimetar štapića cimeta.

PR članak
Povezani sadržaj