Sastojci
750 g glatkog brašna
1 suhi kvasac
2 male žlice šećer
1 mala žlica sol
5 žlica jogurta
0.5 dl ulja
4.2 dl vode
500 g mladog luka
Svježi mljeveni papar
50 g maslaca
Priprema
U zdjeli promiješajte brašno, kvasac, šećer i sol da se sjedine. Zatim dodajte jogurt, ulje i toplu vodu i miješajte sve dok ne dobijete glatko tijesto.
Uljem prijeđite preko tijesta da se odvoji od zdjele. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta. Nakon 30 minuta tijesto premijesite i ostavite da se diže još oko 30 minuta.
Opet tijesto premijesite i istresite na pobrašnjenu podlogu. Podjelite tijesto na 15 - 20 kuglica. Svaku kuglicu razvaljajte tanko i na polovicu stavite luk pomiješan sa soli i paprom (po ukusu). Tijesto preklopite i dobro zatvorite prstima da nebi izlazio nadjev.
Tako pripremljene lepinjice pržite u tavi na vrlo malo ulja dok lijepo ne porumene s obje strane. Svaku lepinjicu, kad je gotova, premažite s otopljenim maslacem. Poslužite za doručak uz čašu jogurta ili za užinu.