Sastojci:
- tijesto za pizzu
- 2 dcl pasirane rajčice
- 30 dag mozarelle narezane na tanke ploške
- 15 dag ribane goude
- 20 dag šunke po izboru (u listovima)
- 10 dag suhe salame po izboru
- 1 mala žlica sušenog origana
- 1 malo jaje i 2 žlice mlijeka za premazivanje
- po želji masline narezane na ploške
Priprema:
- U rajčicu dodati origano i premazati razvaljeno tijesto. Ne premazati do rubova kako bi lakše mogla zarolati štrucu.
- Na tijesto raspodijeliti pola naribane gaude i šunku, zatim pola Mozzarelle te salamu. Na kraju dodajte ostatak Mozzarelle i gaude.
- Zarolati štrucu, prebacite na lim za pečenje s rubovima tijesta okrenutima na papir za pečenje.
- Štrucu premazanu jajetom peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Foto: instagram
A.Đ.H.