Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 30 g kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 80 g otopljenog maslaca
- 1 dl jogurta
- oko 2,2 dl mlijeka
- 1 jaje za premazivanje
- sezam za posipanje
- krupna sol za posipanje
Priprema:
- Kvasac, šećer i toplo mlijeko umiješati, ostaviti na toplom mjestu 10 - 15 minuta.
- Dignuti kvasac umiješati s navedenim sastojcima sobne temperature te umijesiti tijesto, strojno ili ručno.
- Pokriti ga kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom 45 - 60 minuta, da udvostruči volumen.
- Tijesto podijeliti na 12 dijelova, od svakog načiniti valjak duljine oko 30 cm.
- Spiralno uviti po dva valjka, spojiti u krug i složiti na masni papir.
- Vjenčiće pokriti i ostaviti stajati oko 20 minuta.
- Premazati ih umućenim jajetom, posuti sezamom i posoliti, staviti obojano jaje u sredinu te peći u zagrijanom pećnici 20 - 25 minuta na 180 stupnjeva.