Objavljeno 13.12.2022.

Recept za medenjake bez maslaca

Medenjaci su definitivno jedni od najpopularnijih suhih kolačića koje pripremamo za Božić. Imaju poprilično dugi rok trajanja pa se svakako isplati potruditi oko izrade.


Sastojci: 

(za 20 velikih ili 40 malih kolačića)

- 1 cijelo jaje 
- 1 žumanjak
- 100 g bagremovog meda
- 70 ml suncokretovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica đumbira u prahu
- 2 žličice mljevenog cimeta
- pola žličice muškatnog oraščića u prahu

Priprema:

- U zdjelu uliti jaja, med, ekstrakt vanilije, ulje te dobro promiješati
- U drugoj zdjeli sjediniti brašno, prašak za pecivo i ostale začine i pomiješati.
- Tekući dio smjese polako umiješati sa suhim sastojcima.
- Dobit ćete glatko i homogeno tijesto.
- Razvaljati tijesto na željenu debljinu i rezati s kalupima po želji.
- Kolačići se peku na 180 stupnjeva oko 8 do 10 minuta.
- Kada su medenjaci pečeni, pustite da se ohlade i ukrasite po želji.



Foto: instagram
A.Đ.H.




Povezani sadržaj