Idealan su izbor i za ukusan snack kad je na redu vikend druženje, a ako ostane viška, ostatke možete iskoristiti za drugi dan i od njih napraviti sendviče. Poslužiti ih možete uz krumpiriće, omiljeno povrće ili salatu.
Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša.
Za pileće polpete potrebno vam je:
- 500g pilećeg filea
- 1 manji luk
- 1 žlica worcestershire umaka (opcija)
- Sol
- Papar
- Mljeveni đumbir
- Kumin
- Slatka crvena paprika
Priprema je brza i jednostavna.
- Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg miksanja, stavite pola sata u zamrzivač.
- Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja.
- Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke ubacite u Kenwood MultiPro Go i miksajte dok ne bude kompaktno.
- Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).
- Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi.
- Kako biste bili sigurni da je meso gotovo - provjerite koristeći kuhinjski termometar.
- Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj pečenja i početak uživanja.
Dobar tek!