Objavljeno 18.07.2023.

Prvu jutarnju kavu zamijeni osvježavajućim sladoledom od kave i čokolade

Osvježavajuća ljetna jutra sad su već postala stvar prošlosti, a to znači samo jedno – vrijeme je da pronađemo načine na koje ćemo se jutri istovremeno rashladiti i razbuditi. A budući da nam se bliži Svjetski dan sladoleda i da mnogi od nas jutra ne mogu zamisliti bez kave, donosimo vam recept za kremasti i osvježavajući sladoled od kave i čokolade.


Možete ga napraviti brzo i lako, a za pripremu će vam trebati tek tridesetak minuta i nekoliko sastojaka:

- 200 g mlijeka
- 350 g vrhnja
- 80 g kuhane kave
- 2 žumanjka
- 100 g šećera
- 100 g tamne čokolade (sa 70 % kakaa)
- 15 g aktivirane želatine

Pripremu ćete započeti tako da do točke vrenja stavite 200 g mlijeka i istu količinu vrhnja. Zatim smjesi dodate dodajte 80 g prethodno skuhane kave. U drugoj posudi razradite dva žumanjka s 100 g šećera, a potom u smjesu ubacite 100 g sedamdesetpostotne čokolade. U tu istu posudu dodajte i 15 g aktivirane želatine, a onda i smjesu vrhnja, mlijeka i kave postepeno lagano umiješajte u posudu sa ostalim sastojcima. 

Nakon što ste to učinili, smjesu kratko vratite na laganu vatru dok ne dosegne 84 stupnja ili dok ne postane gušća. Na kraju u sve ulijte 150 g hladnog vrhnja i smjesu stavite u Kenwood dodatak za izradu sladoleda koji će za vas napraviti lagani i kremasti sladoled. 

Ovaj recept potpisuje pobjednik poznatog kulinarskog showa Leo Jurešić, a on je svoj sladoled servirao s toplim pohanim kruhom i kremastom Chantilly kremom od vrhnja i mahuna vanilije.

Budući da kavu obožavamo u svim godišnjim dobima i da nam je ljeti ipak najdraža u hladnoj verziji, mislimo da je pravo vrijeme da se i vi okušate u ovom osvježavajućem receptu. 

PR članak
Povezani sadržaj