Recept za pripremu Popsiclesa od breskve i grčkog jogurta mogao bi postati vaš prvi izbor.
Sastojci:
- 1 kg bresaka
- 60 g smeđeg šećera
- pola žličice cimeta
- prstohvat soli
- 340 g grčkog jogurta
- 110 g milerama
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 190 stupnjeva, u lim za pečenje raspodijeliti breskve (polovice odvojene od koštice) posute smeđim šećerom, cimetom i soli.
- Peći 20 do 25 minuta dok se breskve ne omekšaju pa ih ohladiti.
- U zdjeli umutiti grčki jogurt, Mileram, ekstrakt vanilije i sjediniti.
- 3/4 smjese odvojiti, a u preostalu smjesu dodati breskve i s gnječilicom za krumpir usitniti breskve.
- U kalup za sladoled (Popsicles) staviti 2 žlice mješavine jogurta, zatim 4 žlice mješavine od breskve i napuniti do kraj s mješavinom jogurta. I tako dok ne napunite sve kalupe.
- U sredinu svakog kalupa stavite štapić i prebacite u hladnjak na najmanje 2 sata.
- Hladno je spremno za posluživanje.