Objavljeno 04.01.2023.

Pekač na vrući zrak - hrskava pržena hrana s minimalno masnoće

Ljubitelji ste pržene hrane, no znate koliko je hrana koja se potapa u duboko ulje i prži štetna? Onda je pekač na vrući zak pravo rješenje za vas.


Ovakve su friteze na našem tržištu prisutne već dulje vrijeme, no tek u zadnje vrijeme postaju sve popularnije.Friteza na vrući zrak omogućuje jednako hrskavu hranu kao i obična friteza, no ova sve to radi bez dodatka ulja. U ovoj fritezi vrući zrak kruži unutar prosude, što znači da radi na principu konvencialne pećnice te tako omogućuje hrani hrskavost sa svih strana.

Hrana pečene u ovakvoj fritezi omogućuje nam konzumiranje hrane uz minimalno ulje, što znači da možete, ali niti ne morate dodavati ulje prilikom pečenja. Ako pečete pileća krilca u ovakvoj fritezi ulje ne morate nikako dodavati pošto meso samo od sebe pusti svoja ulja/sok. Osim toga, prednost ovakve friteze je što nećete imati mirise od kuhanja u vašem prostoru, a hrana je jednako brzo, ako ne i brže pripremljena.

No, da zaključimo - je li friteza na vrući zrak zdravija verzija kuhanja?


Svakako je velika prednost od klasičnog potapanja u ulju i prženja. Osim toga, na ovakav način spremanja hrane jedete obroke s manje kalorija, što automatski smanjuje rizik od kroničnih bolesti. Osim velikih prednosti za zdravlje, tu je i ono da ne bacate velike količine ulja te samim tim štedite, a i ne morate se mučiti sa skladištenjem otpadnog ulja.

Foto: pixabay/pastel100
M.D.

Povezani sadržaj