Objavljeno 02.10.2022.

Ova tri koraka jamče najfiniju kavu baš svaki put

Diljem svijeta konzumiramo više od 170 milijuna vrećica kave godišnje, što kavu čini napitkom koji se najviše konzumira u svijetu nakon vode.


Ukusi su različiti, ali zajedničko dobroj kavi je uvijek kvaliteta zrna. Pritom je najvažnije da se ta kvaliteta sačuva prilikom pripreme kave. Tu je najvažniji uređaj koji je priprema.

Inovativni uređaji za kavu poput Magnifica Start i La Specialista Arte uređaja, koje je De'Longhi predstavio ove godine, pružaju idealan spoj pametne tehnologije, prepoznatljivog stila i vrhunskih performansi.

Od prženja do ekstrakcije: postoje neke geste koje čine razliku 

1. Okus je u detaljima, a avantura pripreme najfinije perfetto kave počinje njenim prženjem

Postoje tri načina prženja kave. Blago pržena kava je rani stadij prženja koji održava zrnca netaknuta. Srednje pržena zrnca u sebi imaju manje kiselosti, a više gorčine te su uravnoteženog okusa. Tamno pržena kava je klasičan odabir, savršen za pripremu espressa.

De'Longhi espresso uređaji za kavu svakoga ljubitelja kave bez napora pretvaraju u profesionalnog baristu. La Specialista Arte svako iskustvo pripreme kave i mlijeka čini boljim. Izvlači najbolje iz svake vrste zrna i donosi spektar aromatičnih okusa.

La Specialista Arte omogućuje potpunu kontrolu nad procesom pripreme kave jer pruža 8 postavki mljevenja i 3 razine temperature infuzije. Zajedno, ovo stvara mogućnost prilagodbe svakoj vrsti zrna i razini pečenja, otključavajući sve aromatične okuse.

2. Nakon prženja slijedi vrenje

Ispijanje kave je čarolija koja počinje kapljicom, a završava gutljajem. Vrenje predstavlja delikatan proces sljubljivanja svježe mljevene kave i vruće vode.

Način ekstrakcije kave definira kvalitetu konačnog rezultata, gustoću kreme na površini te finu i postojanu teksturu. Ekstrakcija je čin balansiranja. U idealnom slučaju, potrebno je izbjeći nedovoljnu ekstrakciju, kada voda prebrzo prolazi kroz gruba zrna i nema vremena uhvatiti sve dragocjene tvari, ili prekomjernu ekstrakciju, što je upravo suprotno. Prepustite tu umjetnost inovativnim automatskim uređajima za pripremu kave.

Magnifica Start iz De'Longhija posebno je osmišljen kako bi predstavio svijet automatskih uređaja početnicima u pripremi kave. Dovoljan je samo jedan dodir i vaš omiljeni napitak od kave je spreman s vama podijeliti početak dana.

Omogućuje pripremu kave po želji jake, srednje ili blage arome, a savršeno napravljena mliječna pjena podsjetit će vas zašto toliko obožavate ritual ispijanja kave.

3. Na kraju slijedi pjena

Uživanje u kavi je slatka melodija, ali uz dodatak pjene može biti i koncert okusa. Pjenjenje je proces pretvaranja mlijeka u pjenasto umjetničko djelo. S De'Longhi inovativnom tehnologijom budite sami svoj barista čak i kada se radi o pripremi mliječnih napitaka.

La Specialista Arte ide još dalje jer omogućuje i zabavnu igru s ručno izrađenim latte artom. 

Uživajte u najboljim zrnima kave uz najbolju pripremu 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji s potpisom De'Longhi uživanje u najfinijim #perfetto napitcima od zrna do šalice moguće je svakog jutra u udobnosti vlastitog doma na najjednostavniji mogući način. Dovoljno je da se prepustite svojem #perfetto trenutku i uživate u omiljenom napitku.

PR članak