Crni biskvit:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 120 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 dcl ulja
- 1,5 dcl mlijeka
Bijeli biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 150 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
Nadjev:
- naribana korica 2 naranče
- soka od 2 naranče + rum
- pekmeza od šipka
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g margarina
Priprema:
- Jaja i šećer pjenasto izmiksati. Nastaviti miksati i postupno dodati kakao, ulje i mlijeko.
- Na kraju lagano umiješati brašno i prašak za pecivo.
- Kalup za pečenje obložiti pek papirom pa uliti dobivenu smjesu.
- Biskvit peći na temperaturi 160 stupnjeva 15 - 20 minuta.
- Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi pa ispeći još jedan biskvit, ali bez kakaa.
- Dok se drugi biskvit peče pripremiti biskvitnu smjesu s narančom.
- Kakao biskvit rukama izmrviti i pomiješati s naribanom koricom naranče, soka od naranče i rumom.
- Ohlađeni svijetli biskvit premaži pekmezom od šipka pa nanesi smjesu od kakao biskvita.
- Kolač preliti čokoladnom glazurom.
Foto: privatno
A.Đ.H.