Objavljeno 11.05.2023.

Neka povodom Majčinog dana tvoj dom zamiriše na kolač od jagoda

Mama - osoba koja vas beskonačno voli, čuva vaše tajne i u vama vidi samo najbolje. Ove nedjelje slavimo Majčin dan, praznik povodom kojeg svojim majkama odajemo čast. Idealna je to prilika i da im zahvalimo za sve što rade za nas i pokažemo im ljubav.


Odabrati pravi poklon koji će pokazati privrženost može biti jako teško, ali mi smo se dosjetili jednog. Uložite svoj trud i vrijeme i majci ispecite - kolač od jagoda! Ipak, ljubav ide kroz želudac. 

Za proljetnu tortu od jagoda trebat će vam kalup promjera 22 centimetra i sastojci za bazu, kremu od sira i preljev. Za bazu pripremite:

- 220 g digestive keksa
- 100 g otopljenog maslaca

Kako biste ju pripremili, sve povežite u Kenwood kMix kuhinjskom uređaju i utisnite u kalup. Za kremu od sira trebat će vam:

- 600 g krem sira
- 400 g slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 burbon vanilin šećer
- 200 g jagoda narezanih na komadiće

U svojem omiljenom kuhinjskom uređaju spojite krem sir, slatko vrhnje i šećer u kompaktnu smjesu. Nakon sto premažete stranice kalupa umiješajte u kremu sjeckane jagode, a za preljev od jagoda iskoristite:

- 300 g jagoda
- 1-2 žlice šećera
- 1 mahunu tonke
- 2 žličice gustina s malo vode

Jagodama dodajte šećer i tonku i kuhajte dok ne puste sok i omekšaju. Sve usitnite, a onda dodajte gustin s malo vode i zakuhajte do vrenja. Kada ste do učinili, možete krenuti u slaganje torte.

Na bazu u krug posložite oko 200 g polovica jagoda. Kremu od sira prvo obložite u krug preko jagoda pa na sredinu stavite kremu u koju ste umiješali jagode i sve zagladite. Preko svega onda prelijte ohlađeni preljev od jagoda  pa sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku. 

Kad ste pomno proučili recept, vrijeme je da nabavite potrebne sastojke. Kenwood kMix će vam pomoći da svi sastojci budu umiješani kako treba, a na vama je da za kraj dodate onaj tajni - ljubav (slobodno pretjerajte s količinom)! Vjerujemo da ćete na ovaj način razveseliti svoju majku i pokazati joj koliko vam znači. Svim majkama, sretan Majčin dan!

PR članak
Povezani sadržaj