4 većih jaja
250 grama šećera
180 grama maslaca
110 ml maslinovog ulja
150 ml mlijeka
1 vanilin šećer
400 grama brašna
1.5 žlice praška za pecivo
prstohvat soli
korica 2 limuna
korica 2 narandže
600 grama bobica grožđa
Priprema
Jaja dobro umutiti sa šećerom, dodati maslinovo ulje, maslac, mlijeko i vanilin šećer. Prosijano brašno, sol i prašak za pecivo promiješajte zajedno i dodajte tekućoj smjesi. Dodajte koricu limuna i narandže, promiješajte i ostavite na 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 175-180 C. Na dno posude (26 cm ) stavite papir za pečenje. U tijesto dodajte 1/3 bobica grožđa i stavite u zagrijanu pećnicu na 15 minuta. Nakon 15 minuta izvadite kolač te rasporedite preostalo grožđe po površini kolača i vratite ga u pećnicu još otprilike 25-30 minuta dok ne porumeni i zamiriše. Kada je gotov po želji možete ga posuti šećerom u prahu.