Objavljeno 30.03.2022.

Kreativan recept za kolač s jagodama

Za slađi nastavak tjedna predstavljamo recept za kolač s jagodama poznate televizijske zvijezde Marry Berry, koju u travnju možete pratiti na 24Kitchen kanalu.


Sastojci

Za kolač:
- 225 g omekšalog maslaca plus za namašćivanje
- 4 jaja (po mogućnosti iz slobodnog uzgoja)
- 225 g šećera
- 300 g samodizajućeg brašna
- 2 ravne žličice praška za pecivo
- 4 žlice mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Za nadjev:
- 2 žlice džema od jagoda
- 1 žličica limunovog soka
- 300 g malih svježih jagoda, očišćenih i prepolovljenih
- 300 ml punomasnog vrhnja, tučenog
- 200 ml punomasne crème fraîche
- Šećer u prahu za posipanje

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje maslacom i prekrijte ga papirom za pečenje, dno i strane.

2. Izmjerite sve sastojke za kolač i stavite ih u veliku zdjelu. Miksajte ih oko 2 minute dok se sve ne sjedini. Prelijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.

3. Pecite u pećnici oko 35 minuta ili dok se kolač ne odvoji od lima. Kad utisnete vrh prsta u sredinu, mora se ponovno podignuti. Ostavite u limu za pečenje da se hladi.

4. Izvadite kolač i obrežite rubove da budu savršeno ravni. Izrežite ga po dužini u tri trake, pa svaku traku prerežite tako da dobijete devet komada od 7x3cm. Prepolovite svaki komad horizontalno kao pecivo za sendvič.

5. Za nadjev, stavite u zdjelu džem i ulijte limunov sok pa ih žlicom promiješajte. Ubacite jagode da dobiju glazuru u džemu. Umiješajte tučeno vrhnje i crème fraîche pa stavite veću količinu tog sloja između svake dvije polovice komada kolača. Stavite dvije ili tri glazirane jagode na taj sloj i poklopite ga s drugom polovicom kolača. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

PR članak




Povezani sadržaj