Sastojci:
Kora:
- 230g glatkog brašna
- 2 žlice gorkog kakaa
- 100g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 100 g hladnog maslaca
- 1/2 praška za pecivo
- žlica milerama
Krema:
- 2 praška za puding od čokolade
- 200 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g mliječne čokolade
- 1000g milerama
Ganache:
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Kora: Maslac narežite na listiće. Ostale sastojke osim milerama pomiješajte. Dodajte onoliko milerama koliko je potrebno da dobijete mekše ali kompaktno tijesto. Stavite u frižider oko 30ak minuta. Kalup dimenzija 24cm premažite maslacem. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj podlozi i uz pomoć valjka utisnite ga u kalup.
Krema:
Od 500ml mlijeka odvojite manji dio pa pomiješajte sa pudingom i šećerom. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, pa skuhajte puding. Sklonite sa vatre pa odmah umiješajte čokoladu natrganu na kockice. Kad se čokolada otopi dodajte mileram, izlijte kremu po kori i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 70 minuta (ovisno o jačini pećnice, mi smo pekli sat vremena). Kad se torta malo prohladi na sobnoj temperaturi, pripremite ganache ( otopite čokoladu zagrijanom vrhnju ). Topli ganache prelijte po kremi i ohladite tortu, najbolje preko noći.