Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanjka
- 180 g margarina ili maslaca
Ostalo:
- 300 g petit keksa
- 250 g keksa piškota
- 300 ml mlijeka
Dekoracija:
- 180 g tamni čokoladni namaz
- 180 g svjetlog čokoladnog namaza
Priprema
- U zdjelu dodajte žumanjke, puding od vanilije, šećer i vanilin šećer. Prelijte sa 200 ml mlijeka i pomiješajte.
- Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati. Nakon što zakuha sklonite sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Sve zajedno vratite kuhati.
- Vruću kremu prebacite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi.
- Ohlađenoj kremi uklonite foliju, te ju izmiksajte. Dodajte narezani margarin ili maslac (sobne temperature), sve sjedinite.
Slaganje
- Svaki petit keks umočite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 24 x 38 cm.
- Rasporedite pola pripremljene kreme.
- Preostale kekse umoči u mlijeko i slažite preko kreme.
- Rasporedite preostalu kremu.
- Zatim piškote umačite u mlijeko i slažite bočno.
- Za dekoraciju u mikrovalnoj ili na pari istopite čokoladni namaz i prošarajte piškote.